עיצוב פנים לוילה במושב

את המשימה לעצב קומה מרכזית בווילה יוקרתית במושב, קיבלתי ברגשות מעורבים. הווילה ממוקמת בליבו של מושב שקט, מוקפת במטעים, באורוות סוסים מטופחים, בבתים נמוכי קומה נוספים ובציוץ ציפורים. כמו באגדות.

מתגוררים בה בני זוג, העוסקים ביבוא מסין ובתחום הבנייה, יחד עם בניהם הבוגרים.

הקומה הראשונה משמשת כחלל משותף גבוה ורחב ידיים, הכוללת מספר פינות. היא צופה על חצר גדולה עטורת בריכה, מדשאה ופינות נוי יפיפיות. בנוסף, ממוקמת בה יחידת הורים מהודרת הכוללת חדר שינה, חדר ארונות, מקלחת וחדר עבודה.

המטרה שהוצבה לפניי, הייתה עיצוב בית מיוחד, אלגנטי, חם ומעורר השתאות.

זוג הלקוחות המדהימים נתנו לי את ביתם וברכתם לצאת ליצירה שאבחר.

הפרויקט היווה אתגר מיוחד עבורי: מחד הבית נראה מושקע ומרשים גם כך, מאידך, היה עלי לשלב בין הסגנונות הקיימים בבית לבין מראה אחר, עדכני ומרהיב.

התחלתי את השינוי בהשראת קווי המתאר המעוקלים של פסנתר הכנף הלבן. מצאתי בהם רכות מלטפת שחסרה בעיצוב הגברי. מצאתי בהם אמצעי לשבירת הקווים החדים.

השלכתי את הקווים הללו לקיר הטלוויזיה הגדול. כך שנוצר קיר מפותל באמורפיות רכה. תחילה בעזרת המחשה בתלת מימד במחשב ואח"כ בתכנון קפדני ובחשיבה מעמיקה להובלת התכנית לידי ביצוע ממסך המחשב אל הבית. הקיר נוצר ממספר קופסאות מנותקות זו מזו ע"י מרווח שחור ותאורה מדגישה.

את החלוקה והניתוקים שכפלתי על גבי קיר המדרגות שיצרנו בזכוכית שחורה. בקיר זה נבנה אקווריום ענק. תנועת הדגים במים והשתקפות הקיר המפותל בזכוכית השחורה והמוארת, יוצרים דינמיות מסקרנת.

מעל הפסנתר הלבן נבחרה תמונה מרהיבה של אדגר דגה Blue dancers  לצד ספרי הקודש שהונחו על המדפים. מעין ניגוד אך השלמה בין תרבות ואמונה. של קודש וחול.

היציאה לחצר הורחבה לויטרינה גדולה יותר ונעטפה בווילונות מלטפים ומהודרים.

התקרה הישנה והמדורגת הוחלפה לתקרה בגובה אחיד, וכוללת תאורה היקפית היוצרת הילת אור על גבי הקירות  וכן תאורה ייעודית בהתאם לכל אזור ופינה.

את המטבח המרווח היה עלי לשפר בהום סטיילינג בלבד. הוספתי תאורה חיונית, הורדתי ארון מיותר והשלמתי את הזכוכית בחיפוי הקיר. שינויים קטנים ופרקטיים.

מלבד פינת האוכל הגדולה שנרכשה בהזמנה מיוחדת מיצרן מובחר בסין, נרכשו שם גם גופי התאורה ופינות הישיבה בחוץ. יתר הרהיטים נותרו מאוסף שהצטבר במהלך השנים. אוסף של חדש וישן, של מודרני ועתיק. אוסף אקלקטי מתקופות שונות בחייהם של בני המשפחה.

בחדר השינה: הג'קוזי הוצא מהמקלחת המרווחת. במקומו מיקמנו אמבטיה עומדת Free Standing.  את הריצוף החסר מתחתיה השלמנו בחלוקי נחל, הם שובצו גם בנישה שנמצאת לאורך הקיר המקביל. ארון המקלחת קיבל ריענון ע"י מראה גדולה ועוד שינויים קטנים.

בחדר השינה המשכנו באווירה האלגנטית של הבית, כשהקירות נצבעו בחלוקה ע"י שימוש בפסי הכרכובים שמוסיפים נופך הולם. הנישות נצבעו בצבע זהוב. קיר גב המיטה חופה באבנים ורוכך בווילונות ארוכים. תמונות של הנרי דה טולוז לוטרק, ושל פול גוגן נתלו בקירות. הן יוצרות השלמה לריהוט המהודר. כמו באגדות…

צילום: מושי גיטליס

מה הלקוח מספר

את מימי בחרנו במטרה לעצב מחדש את הקומה הראשונה בביתנו עם רעיונות חדשניים בשילוב סולידיים. מימי ליוותה אותנו משלב הרעיונות, דרך השרטוטים, בחירת המוצרים וסיום הפרוייקט. עם מימי אף ערכנו סיורים אצל ספקי החומר השונים – חומרי בנייה, תאורה, ריהוט ובזכות הכישרון, המקצועיות, אורך הרוח, הנעימות והניסיון הרב של מימי עמדנו במשימה.
מימי כיוונה אותנו למקומות הנכונים באיכויות הנדרשות ובסגנון העיצובי שרצינו. באמצעות מימי קיבלנו את ההחלטות העיצוביות הנכונות והמתאימות גם ממרחקים… בזכות מימי הקומה הראשונה כולל חדר השינה שלנו מעוצבים להפליא, נעימים ופונקציונליים.
המחמאות והפידבקים החיוביים שאנו מקבלים מאנשים על התוצאות הם אינסופיים ואנו ממליצים בחום רב.

משפחת אלמוג